Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Odjek misijskog tjedna

Petak, 28. 10. 2011.

U subotu, 29. listopada u župnoj dvorani dogodio je još jedan „misijski“ susret kao produžetak misijskog tjedna. Skupinu djece i mladih Prijatelja Maloga Isusa posjetila je gđa Mirjana Iličić iz udruge Zdenac.

Susret je bio doista poseban. Za njega smo se pripremili gledajući film Zaboravljena siročad što nam ga je jednom zgodom Mirjana pokazala i ostavila te izrađujući vlastite memo – listiće s misijskim porukama i odlukama kako bismo tijekom cijele godine njegovali misijsku svijest. Mirjana je došla k nama  kao misionarka da s nama podijeli radost svog misijskog djelovanja. Naime, Božjim darom početkom studenog mjeseca ponovno putuje u Tanzaniju. Kad smo čuli da putuje, pozvali smo je da nas posjeti kako bismo joj predali naše darove i pisma za našu kumčad. No, osim što smo mi njoj predali svoja pisma i darove, ona je nama donijela pisma i nove slike naše kumčadi. Svi smo bili zadivljeni i ugodno iznenađeni. S Udrugom  surađujemo već treću godinu na više načina. Djelovanje Udruge poznato je cijeloj župnoj zajednici. Posebno nam je drago što  više naših članova župne zajednice sudjeluje u projektu Zaboravljena siročad. Također i djeca i mladi, potaknuti svećenicima i sestrama služavkama Maloga Isusa, uključili su se u isti projekt na način da tijekom godine prikupljaju, odričući se, novčana sredstva kako bi pomogli nekome komu je pomoć potrebna.
U skupini Prijatelja Maloga Isusa to izgleda ovako: na svakom subotnjem susretu netko od animatora izvuče  tri imena i članovi čija su imena izvučena, nose kući kasicu u koju tijekom tjedna ubacuju novce odričući se nekih njima dragih stvarčica, slatkiša i sl. Uz djecu i mlade, tu sudjeluju i roditelji tako da misijski duh pomalo zaživljava na široj razini.  Za ovu misijsku djelatnost sami PMI izradili su kasice koje su dobro zatvorene tijekom cijele godine. Otvaraju  ih neposredno prije nego što  predaju novac za svoju kumčad.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com