Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Od srca hvala!

Subota, 23. 3. 2013.

„Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje pa im tkogod od vas rekne: „Hajdete u miru, grijte se i sitite“, a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist? Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi....“ (Jak 2,14-18).


U ovoj godini vjere pozvani smo ne samo jačati vjeru, već i svjedočiti ljubav. Prema starima i malima, prema nemoćnima i bolesnima, prema bližnjima, poznanicima i strancima, prema dragima i onima od kojih bi najradije okrenuli lice. Naime, „vjera i ljubav se međusobno zahtijevaju, tako da prva omogućuje drugoj da ostvari svoj put. Vjera bez ljubavi ne donosi ploda, a ljubav bez vjere bila bi tek osjećaj prepušten na milost i nemilost sumnji.“ (Benedikt XVI, Porta fidei, str.22).
 

Naši župljani koji su osjetili i prepoznali da je vjera bez djela mrtva, i koji su za to imali mogućnosti, ponovno su se iskazali i u ovo korizmeno vrijeme od srca darivali za potrebe korisnika našeg župnog Caritasa. U akciji „Imaj srce i kruh svoj dijeli...“ prikupljene namirnice i higijenske potrepštine su vrijedni volonteri Caritasa podijelili u 64 obitelji. Onima najpotrebnijima je Caritas pripomogao i novčanim darovima prikupljenim od prodaje kolača naših spretnih domaćica, ukrasnih predmeta izrađenih u kreativnim radionicama Prijatelja Malog Isusa, te maslinovih grančica podijeljenih na Cvjetnicu. 
 

Od srca svima veliko hvala! Prepoznati lice Isusovo u svome bližnjemu zaista je veliki dar koji neće ostati neuzvraćen: „Zaista, kažem vam, što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt, 25,40).

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com