Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Naši mladi na Duhovnom kampu na Cresu

Ponedjeljak, 28. 7. 2014.

Od 21. – 28. srpnja 2014. u predivnom samostanu franjevaca konventualaca u Cresu prošli se tjedan okupilo 60 mladih iz Bistre, Pregrade, Retkovca, Zagreba, Slavonskog Broda i Varaždina. Zahvalni smo fra Zdravku Tubi na spremnosti i velikodušnosti što je otvorio vrata samostana za ove mlade.

Voditelji kampa su bili vlč. Tomislav Kralj, s. Andreja Dujić i s. Damjana Barbarić, uršulinke te vlč. Nikola Jurković, župnik Gornje Stubice, dosadašnji župni vikar iz Retkovca.

Tema je bila ‘Ja imam sve!’ rečenica koju je izrekla bl. Chiara Luce Badano. Kroz kateheze, Božju riječ i svjedočanstva razmišljali smo o svijetlim i križnim situacijama u našem životu. Popodnevne radionice koje su vodili animatori Danijela, Marija, Nikola, Juraj i bogoslov Filip imale su zadatak u skeč prereći te situacije. Ostalo vrijeme uživamo u zajedništvu, kupanju, plivanju… Jedno smo prijepodne posjetili i čuli svjedočanstvo sestara benediktinki. Toga je dana bio s nama i vlč. Zvonimir Badurina…Večernji program bio je ispunjen skečevima koji su priredili mladi u popodnevnim radionicama, a završavao je molitvom krunice Božanskom milosrđu.

Dan tišine u petak progovorio je svakome osobno kroz tekstove bl. Chiare, Sveto pismo, kroz klanjanje pred Presvetim tijekom dana, a dan samo završili podjelom i euharistijskim slavljem.

Subota je bio dan svjedočenja o duhovnom pozivu… mladi su imali prilike čuti zašto duhovni poziv iz evanđelja, te konkretno od svakog voditelja. Popodnevne radionice trebale su kroz kreativno prikazavanje oktiriti crtice iz svjedočanstava. Uz večernji osvrt i otkrivanje anđela završili smo službeni dio programa.

Nedjeljnim misnim slavljem u crkvi s vjernicima zaključili smo kamp ove godine zahvalivši Bogu za divna djela koja čini po svima nama. Zahvaljujući fra Zdravku imali smo prilike pogledati mjuzikl ‘Život za život’ koji je bio početkom srpnja na otvorenju Creskih večeri 2014. Tako je Gospa Bezgrešna pronašla put i do ovih mladih i po medaljicama koje nam je fra Zdravko podijelio posebnim blagoslovom. Neka sve nas čuva Trojedini Bog i Gospa Bezgrešna.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com