Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Naša župa organizira hodočašće u Svetu Zemlju!

Subota, 21. 6. 2014.

Župa sv. Pavla apostola organizira hodočašće u Izrael - Svetu Zemlju od 11. do 18. studenog 2014. godine. Cijena hodočašća je 1400 USD. Prijave i sve informacije možete dobiti u našem župnom uredu ili pročitajte tekst u nastavku.

RASPORED HODOČAŠĆA
11.11.(utorak)
Sastanak svih hodočasnika u zračnoj luci u 09.15 h. Polijetanje zrakoplovom za Tel Aviv u 11:50 h, slijetanje u Tel Aviv u 16:00 h, po lokalnom vremenu. Odlazak autobusom u Jeruzalem. Smještaj u hotel. Večera.

12.11. (srijeda)
Ustajanje u 7.00. Doručak u 7.30h. U 8.00 h polazak. Džamija Uznesenja. Pater Noster. Vidikovac. Židovsko groblje. Maslinska Gora. Dominus Flevit. Getsemani (sv. misa u 11.00h). Špilja izdaje. Crkva Marijina groba. Ručak. Poslije podne: Vrata sv. Stjepana. Bethesda. Crkva sv. Ane. Via Dolorosa (križni put). Crkva sv. Groba. Večera u 19 : 00h.

13.11.(četvrtak)
Ustajanje u 7.00h. Doručak u 7.30h.Novi Jeruzalem: Jad Vašem i Kneset. Ain Karem. Odlazak u Betlehem. Pastirska polja (sv. misa u 15h). Ručak. Crkva Isusova rođenja. Crkva svete Katarine. Špilja Dojenja.Večera u 19.00h.

14.11. (petak)
Ustajanje u 07.00 h. Doručak u 07.30 h. U 08.00h polazak. Zid plača.
Cardo (Rimski Jeruzalem). Sionska Vrata. Kršćanski Sion. Dvorana posljednje večere- sv. misa u
11.00h). Davidov grob. Dormitio (crkva Marijina usnuća).
San Pietro in Galicantu. Ručak. Slobodno do 18.00 h.Večera u 19.00h. Noćenje.

15.11. (subota)
Ustajanje u 07.00 h. Doručak u 07.30 h. U 08.00 h odlazak sa svim
stvarima. Vožnja Judejskom pustinjom pokraj Milosrdnog Samaritanca. Betanija.(sv. misa u 9.00 h). Lazarov grob.  Kumran. Mrtvo more (plutanje kupanje). Ručak. Odalazak na mjesto Isusovog krštenja na rijeci Jordan. Odlazak u Jerihon. Vožnja dolinom Jordana. Dolazak u Tiberijas. Smještaj u hotel. Večera u 19.00h

16.11.(nedjelja)
Ustajanje u 7.00h. Doručak u 7.30h. Polazak u 8.00h. Odlazak u Kanu Galilejsku (posjet dvorani u kojoj je Isus učinio svoje prvo čudo, pretvorivši vodu u vino). Odlazak u Nazaret. Crkva i špilja Marijina začeća (sv. misa u špilji u 11 h), crkva svetoga Josipa. Odlazak  u Haifu. Ručak. Bahajski vrtovi. Karmel (Stella Maris). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

17.11. (ponedjeljak)
Ustajanje u 7.00 h. Doručak u 7.30 sati. Tabga (umnažanje Kruha).Crkva Petrova  prvenstva. Kafarnaum. Brdo blaženstva (sv. misa u 11.00h). Kibuc Ginosar Vožnja brodicom. Ručak (Petrova riba). Nakon ručka odlazak na brdo preobraženja Tabor. Povratak u Tiberijadu. Posjet tvornici dijamanata. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

18.11.(utorak)
Ustajanje u 02.00 h. U 03.00. h, odlazak autobusom u zračnu luku Ben Gurion. Polijetanje zrakoplova u 07:50 h, slijetanje u Zagreb u 10:25 h po našem vremenu.

UPUTSTVA ZA PUTOVANJE U IZRAEL
Moguća korekcija cijene u slučaju poskupljenja avionske karte ili aerodromske pristojbe.
U cijenu aranžmana  je uključeno: zrakoplovna karta i zrakoplovne pristojbe, puni smještaj u hotelima (doručak, ručak, večera). Napojnice. Putovanje autobusom,  brodica po jezeru, taksi na Tabor. Stručno vodstvo i ulaznice.

Grupno zdravstveno osiguranje je obavezno te je uračunato u cijenu. Svaki putnik je zdravstveno osiguran na oko 12.000,00 eura.
Putovnica mora biti važeća od dana putovanja najmanje 6 mjeseci.
Prilikom prijave  treba obavezno donijeti kopiju putovnice i 300 USD.
Možete plaćati na rate do polaska ili prilikom prijave možete uplatiti sav iznos.

SMJEŠTAJ U IZRAELU
U Izraelu smo smješteni u hotelima 3 i 4*. Smještaj je u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Jednokrevetna soba se doplaćuje 360 USD. Svaka soba ima WC i tuš. U cijenu nije uključeno piće.

CARINSKE FORMALNOSTI I PUTNA PRTLJAGA
Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje. Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl...). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.
Svaka osoba ima pravo nositi u koferu stvari u težini do 20 kg. Veće kofere predajete na šalteru i oni idu u zrakoplov odvojeno od vas, a manju, ručnu prtljagu (koja stane u pretinac iznad sjedala putnika) uzmete sa sobom u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smijete imati kozmetiku, tekućinu i oštre predmete kao što su nožići škarice itd, dok u kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. U zračnim lukama uvijek ostajte uz svoje stvari i čuvajte ih. Za vrijeme putovanja, osobito u Jeruzalemu, treba čuvati svoje stvari (osobito dokumente i novac). Zbog džepara najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata te krupniji novac i dokumente čuvati u njoj a ostalo možete imati u džepu. Kupovanje izvan trgovina često nije sigurno - džepari nisu nasilni ali koriste gužvu i kradu.
         
NOVAC
U Izraelu je u opticaju izraelski novac šekel ali se može plaćati u američkim dolarima i eurima. Ako budete plaćali u dolarima onda je najbolje plaćati sitnim dolarima (jedan, pet, deset, dvadeset dolara). Primaju i travellers čekove i kartice (u većim dućanima).

KLIMA, ODJEĆA I OBUĆA
Izrael je zemlja sa suhom klimom tijekom veceg dijela godine.
Obucite se slojevito (majca kratkih rukava, košulja...).
Budući da u proljetnim i jesenskim mjesecima nije jako vruće te je moguća i pokoja kiša, ponesite koju topliju vestu ili proljetnu jaknu i dodatnu obuću. Također ponesite mali kišobran ili laganu kabanicu. Obuća treba biti udobna, pogodna za duže šetnje. Ne zaboravite kupaće kostime ukoliko se želite okupati tj. «plutati» u Mrtvom moru!

UVJETI OTKAZIVANJA UGOVORA
U slučaju odustajanja od putovanja organizator ima pravo zadržati uplaćeni iznos prema sljedećem, osim ako si putnik ne pronađe adekvatnu zamjenu:
0-7 dana zadržavamo 100%  iznosa.
8-21 dana zadržavamo 50%  iznosa.
22-30 dana zadržavamo  25%  iznosa.


CIJENA: 1400  USD  
 
Sve informacije o hodočašću: vlč. Nikola Jurković
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Broj mobitela: +385 99 515 4427
 
Cijeli tekst možete preuzeti ovdje.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com