Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Najavljujemo: Hodočašće u Lurd

Četvrtak, 23. 2. 2012.

HODOČAŠĆE U LURD

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – PADOVA – AZURNA OBALA

Polazak iz Zagreba je u 04:00 ispred crkve. Slijedi vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema Azurnoj obali. Zaustavljanje u Padovi, gradu poznatom sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću i sv. Antunu, obilazak crkve i bazilike i misa, te kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja. Po dolasku u Nicu/Cannes smještaj u hotel u okolici. Noćenje.

 

2. dan NICA/CANNES – CARCASONNE – LURD

Nakon doručka zaputit ćemo se prema Carcasonneu, najočuvanijem europskom srednjovjekovnom gradu. Nakon kratkog razgleda krećemo prema Lurdu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Po želji šetnja gradom, u kojem se Gospa ukazala maloj Bernardici, pred špiljom pokraj Gave. Mogućnos sudjelovanja na večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

 

3. dan LURD

Rana misa pred špiljom. Doručak. Obilazak svetišta: bazilika Svete Krunice, kripta, bazilika Bezgrješnog Začeća, muzeja posvećenog Bernardici i svetištu. Raspored osobnih pobožnosti. Ručak. Poslijepodne mogućnost sudjelovanje u euharistijskoj procesiji i križnom putu. Večera. Sudjelovanje na marijanskoj procesiji sa svijećama. Noćenje .

 

4.dan LURD

Doručak. Obilazak mjesta vezana uz život Sv. Bernardice: župna crkva Srca Isusova, gdje je kršetena Sv. Bernardica, u kojoj ćemo imati misu. Potom obilazak zatvora, gdje je živjela obitelj Soubirous, hospicija i oratorija, mjesto prve pričesti Bernardice, te vrata Sv. Mihaela, arkada i špilje, mjesto ukazanja. Ručak. Poslijepodne, mogućnost kupanja u lurdskoj vodi. Večera. Sudjelovanje na marijanskoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

 

5. dan LURD – AVIGNON – AZURNA OBALA

Doručak. Slobodno za oproštaj od spilje. Odlazak iz Lurda. Krećemo u pravcu Azurne obale sa stajanjem u gradu papinskog zatočeništva Avignonu, misa u katedrali. Nakon razgleda i slobodnog u ovom prekrasnom gradu, nastavak puta prema Cannesu/Nici, panoramski razgled ljetovališta na Azurnoj obali. Smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.

 

6.dan AZURNA OBALA – LAGO DI GARDA – ZAGREB

Doručak. Panoramski razgled mjesta na Azurnoj obali. Nastavljamo put prema Zagrebu. Stajanja radi odmora. Zaustavljanje na jezeru Garda, šetnja i slobodno vrijeme gradu na obali jezera. Dolazak u Zagreb je u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:350 eura

Svi zainteresirani se mogu prijaviti u župnom uredu.

Najmanji broj prijavljenih putnika 40, popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 20%, popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%

CIJENA UKLJUČUJE:

prijevoz turističkim autobusom, 2 noćenja s doručkom u hotelu 2**/3*** u Nici/Cannsesu ili okolici, 2 puna pansiona i 1 polupansion u hotelu 2**/3*** u Lurdu, turistički pratitelj tijekom putovanja, duhovno vodstvo, jamčevinu, organizacija putovanja i prodaju.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com