Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Molitva i bdjenje u spomen na Ivana Pavla II.

Četvrtak, 2. 4. 2009.

Četvrta obljetnica smrti pape Ivana Pavla II. obilježena je 2. travnja u župi sv. Pavla u zagrebačkom naselju Retkovec. Euharistijsko klanjanje i misu predvodio je župnik Dragutin Cerovečki, posebno istaknuvši ljubav Ivana Pavla II. prema hrvatskom narodu i njegovu zaslugu za priznanje neovisne hrvatske države.

Dvosatni molitveno-meditativni program "Ivan Pavao II. – Veliki Papa" predvodili su mladi i bogoslov Marko Princ, koji u subotu 4. travnja prima red đakonata.

Bdjenje je započelo kratkom prezentacijom o životnom djelu pape Wojtyle te njegovom pjesmom "Krist na žalu", uz razmišljanja pape Benedikta XVI., kardinala Stanislava Dziwisza i prvoga retkovačkog župnika mons. Željka Juraka o nekim značajnim trenucima koji ih povezuju s Ivanom Pavlom II. Prikazan je zatim dokumentarni film "Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje", autora Domagoja Pejića, novinara Hrvatskoga katoličkog radija, koji se i sam obratio vjernicima te im opisao ideju o nastanku filma, kao i svoj pothvat pješačenja od Zagreba do Rima u proljeće 2004. Nakon prikaza pozdrava Ivana Pavla II. retkovačkoj župi na audijencijama u Rimu, vjernici su upoznati i s nekim njegovim razmišljanjima o sv. Pavlu, koja u Crkvi odjekuju na poseban način upravo ove godine posvećene tom velikom Apostolu naroda. Pročitano je nekoliko službeno objavljenih svjedočanstava o uslišanjima po zagovoru sluge Božjega Ivana Pavla II., a zatim je nakon trenutaka šutnje i osobne molitve, u 21.37 sati slijedila zajednička molitva Krunice božanskog milosrđa i litanija Ivanu Pavlu II.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com