Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Misijski tjedan

Ponedjeljak, 22. 10. 2012.

S drugom nedjeljom u listopadu kada smo Bogu zahvaljivali za primljena dobročinstva, u župnoj smo zajednici započeli i Misijski tjedan koji je kod nas trajao osam dana. Obilježavali smo ga na više načina: molitvom krunice, klanjanjem, katehezama, radionicama, misijskim štandom, prigodnim susretima koji su bili misijski obojeni.

Naime, od ponedjeljka do Misijske nedjelje, svakog smo dana za potrebe misija molili krunicu. U animiranju molitve krunice svakog dana izmjenjivala se jedna pastoralna zajednica. Svakodnevno smo se misijskih potreba i nakana spomenuli u molitvi vjernika u euharistijskom slavlju. U četvrtak smo za potrebe misija prikazali klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Zajedničkim i osobnim oblicima molitve nastojali smo pratiti korake naših misionara i misionarki tako da navještaj Božje Riječi može stupiti na snagu kroz božansku milost, kako je to napisao papa bl. Ivan Pavao II.

U susretima župne kateheze, prvopričesnike, krizmanike, mlade i ostale interesne zajednice prigodnim katehezama i radionicama pripremali smo za proslavu svjetskog Misijskog dana. 
Cijela Misijska nedjelja bila je vrlo dinamična. Od rane jutarnje mise, pa do iza večernje tema o misijama bila je na mnogim usnama. 
Na izlasku iz crkve djeca su dijelila letak za misije kojeg smo primili iz Misijskog ureda za Svjetski dan misija. Također smo kao župna zajednica za današnju nedjelju u tiskari D.R.I.M. koja djeluje na području župe, dali ponovo tiskati novu župnu misijsku kasicu. S Misijskom nedjeljom započeli smo treći krug prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u gradnji župne crkve sv. Pavla u Beninu. 

Djeca i Prijatelji Maloga Isusa pred crkvom su na ovaj dan postavili prigodni misijski štand i na taj način prikupljali priloge za misije. 
Na početku mise s djecom, glumačka družina za okupljenu djecu i roditelje, izvela je kratki skeč pod nazivom Nek misijska himna leti. 
Na kraju svih euharistijskih slavlja, svoje misijsko iskustvo i misijska nastojanja, s nama su podijelili članovi udruge Zdenac. Mnogi naši župljani baš su preko udruge Zdenac postali kumovi mnogima. Svoje svjedočenje podkrijepili su prigodnom prezentacijom i/ili filmom, kako je već bilo moguće s obzirom za raspored sv. misa.

Osmi dan misijskog tjedna bio je poseban na svoj način. Večernju sv. misu predslavio je vlč. Odilon, župni vikar župe sv. Marka Križevčanina. Došao nam je donijeti vijesti o župi sv. Pavla s kojom smo u kumstvu. Ponajprije nam je zahvalio za svu spremnost u neumornom darivanju. Svojim svjedočenjem potaknuo nas je na još radosnije darivanje svojih sposobnosti i vremena svima potrebnima. Jer, kako je naviješteno bilo u dnevnom evanđelju, najvažnije je bogatiti se u Bogu.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com