Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Misijska akcija IMAJ SRCE ZA SOMALIJU

Petak, 21. 10. 2011.

Naviještanje evanđelja najdragocjenija je služba koju Crkva može dati svakom pojedincu. Svatko od nas primio je tu zadaću na krštenju. Bezbroj je načina kako se misijsko poslanje može provesti u djelo. Jedno je sigurno: vjera u Krista mora voditi u ljubav, a ljubav u služenje.

Naši Prijatelji Maloga Isusa u svojem karitativnom radu u misijskom tjednu u našoj Župi nadahnuli su se misijskom  zauzetošću sl. B. Josipa Stadlera i u zajedništvu sa sestrama Služavkama Maloga Isusa uključili se u misijsku akciju IMAJ SRCE ZA SOMALIJU koju su animirali zajedno sa svim sestrama Služavkama Maloga Isusa i Prijateljima Maloga Isusa na području zagrebačke provincije.

Sluga Božji Josip Stadler nošen ljubavlju za Boga i čovjeka, sve svoje snage stavio je u službu Crkve u Bosni, koja je nakon odlaska Turaka bila opustošena u svakom pogeldu i s pravom ga možemo nazivati misionarom  Bosne, ocem sirotinje. On je, otkrivajući u svakom potrebnom čovjeku lik Djeteta Isusa i  pouzdajući se u providnost dobrog Oca, razvio jedra svoga poziva i širio miomiris Kristove ljubavi. Bogati su njegovom ljubavlju bili blagotvorno izazvani na mogućnost darivanja te doživjeli radost milodara, a siromašni- radost primanja. Stadler je čvrsto vjerovao da se u siromahu krije Isus, onaj trpeći koji čeka na pomoć, a milodar uvijek oplemenjuje srce onoga koji dariva. Na tragovima njegove svetosti uvijek iznova otkrivamo ljepotu, istinitost i životnost nama tako dragog gesla koje je i poziv upućen svima nama: „ Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnjemu srce materinje, a prema sebi srce sudačko!“

U tom duhu naši su PMI tijekom minulih tjedana pripremali svoje eksponate koji su bili izloženi i ponuđeni za kupnjuu samostanu Antunovac u Novoj Vesi 55. Izložba je otvorena 21. listopada. Otvaranju izložbe predhodio je prigodni misijski program u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja kojeg su animirala djeca PMI naše župe u zajedništvu na djecom PMI iz župe sv. Jeronima. Cijelom progamu nazočio je i naš župnik vlč. Dragutin Cerovečki.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com