Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Kateheza za Prijatelje Maloga Isusa

Četvrtak, 20. 10. 2011.

U životu zajednice Prijatelja Maloga Isusa u novoj pastoralnoj godini došlo je do kvalitativnih promjena. Uz redovite mjesečne molitvene susrete svakog 8. i svakog 25. u mjesecu, svake treće srijede u mjesecu iza večernje svete mise u župnoj dvorani bit će mjesečna kateheza. 

Katehetski susreti imaju za cilj pomoći članovima PMI u urastanju u vlastiti identitet kako bi što zauzetije živjeli evanđelje, težili prema kršćanskom savršenstvu u duhu sluge Božjega Josipa Stadlera i međusobno gradili zajedništvo. Okupili su se i mladi i stariji članovi.
 
Geslo ovogodišnjih katehetskih susreta je U ŠKOLI NAZARETSKE OBITELJI. Dijete Isus, Blažena Djevica Marija i sv. Josip modeli su za oblikovanje osobne duhovnosti i usvajanja kreposti koje pripadaju identitetu Prijatelja Maloga Isusa.
 
Prvi katehetski susret održan je u srijedu, 13. listopada. Te večeri okupljeni članovi meditirali su nad evanđeoskim tekstom o navještenju Isusova rođenja Blaženoj Djevici Mariji. Osluškivanjem poruke Riječi, izmjenom vlastitih iskustava, radom u skupinama i u plenumu istaknuli su kako je Marija model u osluškivanju poticaja Duha Svetoga, prihvaćanja volje Božje predanju u Božju providnost. Zamijetili su mnoge Marijine kreposti koje mogu biti putokaz za osobnu izgradnju: otvorenost, poslušnost, hrabrost, poniznost, jednostavnost, strpljivost. 
 
Za zajednički hod u danima koji nam predstoje odlučili su Mariju što više iz bliza nasljedovati jer ona nije ostala zatvorena u vlastitim duhovnim događanjima, već je odmah pohitila Elizabeti u susret. Tako smo i mi odlučili pohititi u susret bližnjima, počevši od ukućana, kako bi po svojoj konkretnoj zauzetosti za potrebe maloga čovjeka bili prepoznatljivi u životu župne zajednice.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com