Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Kateheza za mlade o Sluzi Božjem Josipu Stadleru

Četvrtak, 16. 2. 2012.

U slijedu ovogodišnjeg hoda naše zajednice mladih na putu svetosti, ovoga utorka, dublje smo zaronili u život sl. Božjega Josipa Stadlera, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa. Kroz katehezu vodila nas je s. Viktorija, Služavka Malog Isusa koja nam je pomogla shvatiti na koji način danas i mi možemo živjeti svetost.

Proučavajući život i kreposti  sl. Božjega Josipa Stadlera shvatili smo kako ono najveće leži u onome najmanjem. Bog je poradi nas postao maleno, ponizno dijete kako bi nam pokazao svoju veličinu i ljubav. Tako je i Stadler ljubio siromašne i one u potrebi! Bio je skroman, marljiv i uporan te sa žarom vjerovao u Boga i tražio njegovu pomoć svakodnevno. Sve je radio kroz molitvu, sve je daovao siromašnima. Cijeli život pouzdao se u Božju providnost. Mnogo puta krenuo je u neke poslove bez financijskih mogucnosti, ali vjerovao je i uspio!

U svima ljubio je Boga, Onoga kojega je svakodnevno primao u sv. Euharistiji, Onoga koji je bio hrana njegovoj duši. I mi smo kroz predavanje, a kasnije i kroz rad u skupinama  shvatili kako možemo ići putem svetosti i kako smo svi pozvani na svetost, samo trebamo znati živjeti: ponizno, pravednost, iskreno u duhu najljepšeg gesla Josipa Stadlera: Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnje srce materinje, prema sebi srce sudačko!

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com