Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Ispunjeni su dani korizmenog hoda!

Srijeda, 27. 3. 2013.

Iza nas je četrdeset punih dana; dana molitve, posta i bratske ljubavi. U župnoj smo zajednici ovo milosno vrijeme započeli duhovnom obnovom. Ta obnova kao da nam je dala vjetar u leđa kako zajednici tako i svakom pojedinom članu koji je želio svjesnije živjeti ove milosne dane.


Odazvali smo se pozivu Obrati se i vjeruj evanđelju kojeg smo čuli na Pepelnicu te smo više bdjeli nad samima sobom i svojim životima, više smo vremena posvetili Bogu i bližnjemu kroz razne molitveno–karitativne trenutke, kako zajedničke tako i osobne.

U župnoj smo zajednici dva puta tjedno, utorkom i petkom molili Križni put, revnije dolazili na dnevnu euharistiju i tjedna klanjanja, pristupili sakramentu pomirenja, sudjelovali u katehezama za odrasle, provodili više karitativnih akcija, odricali se za potrebe bližnjih, posjetili stare i nemoćne u domovima na području župe. Kroz sva ta nastojanja pokušali smo svoj duh usmjeriti na ono što je bitno.
 

Milosno vrijeme korizme u kojem smo više vremena posvetili Bogu kako bismo se pripremili za obnovljeni susret s njime završili smo svečanom liturgijom časova i lamentacijama na Veliku srijedu. Večernju molitvu predvodio je vlč. župnik Dragutin Cerovečki, a euharistijsko slavlje vlč. kapelan Tomislav Kasić.
 

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com