Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Imamo srce za misije!

Subota, 5. 1. 2013.

U sklopu Papinskog Djela sv. Djetinjstva, a unutar župnog projekta „ Imaj srce za“ na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja ulicama župe i ove su godine prolazili Pjevači Betlehemske zvijezde predvođeni s. Emanuelom Pečnik i animatoricama.
 

Ova mjesečna župna karitativna akcija, kako to stoji i u projektu Papinskih misijskih djela, imala je nakanu prikupiti novčana sredstva za djecu u misijskim krajevima te je župno djelo nazvano Imaj srce za misije. Budući je ova akcija dječje misijsko djelo, i u našoj su župi nositelji ove akcije bili dječja skupina Prijatelja Maloga Isusa. Kad su se uredili u župnoj dvorani, krenuli su u pratnji odraslih osoba na četiri strane župe. Noseći zvijezdu u rukama, pjevajući božićne pjesme, ulicama župe iznova se širila poruka mira, ljubavi, blagoslova i slobode. Uz prikupljanje novčanih sredstava, još je veća duhovna i formativna plodnost u srcima one djece koja su se uključila u ovo plemenito djelo jer nasljeduju Isusa, njegovu milosrdnu ljubav.

Mnogi su otvorili vrata svojega doma, a još više svojega srca i bili veseli darivatelji! Novac smo sa zadovoljstvom predali u Misijski ured znajući da smo ovom akcijom zgrtali blago na Nebu! 

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com