Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Imamo srca za bolesne!

Petak, 15. 2. 2013.

U sklopu župnog karitativnog projekta Imaj srce za... ovog smo mjeseca uz svjetski Dan bolesnika osobitu pažnju posvetili toj Isusovoj najmanjoj braći.


Akcija je imala nekoliko koraka. U subotu 9. veljače Dom za starije i nemoćne osobe Noni posjetila je dječja skupina Prijatelja Maloga Isusa sa animatoricama Marinom Trojko i Katarinom Nevistić. Tom prigodom starije su osobe razveselili svojim pjevanjem, sviranjem i prigodnim poklonima koje su sami pripremili za ovu prigodu.

U nedjelju 10. veljače djelatnici župnog karitasa posjetili su starački dom u Dupcu.

Na sam Dan bolesnika, 11. veljače u kapeli Gospe Lurdske u Čulincu okupili smo se na molitvu za bolesne. Meditativni program, kao i samo euharistijsko slavlje predvodio je vlč. župnik Dragutin Cerovečki. Za vrijeme euharistijskog slavlja svima bolesnima podijeljeno je bolesničko pomazanje. Kapela je bila prepuna. Svi smo zajedno molili za snagu svoj bolesnoj braći i sestrama. Za ovu prigodu djelatnici župnog karitasa i Prijatelji Maloga Isusa pomogli su u dovoženju i odvoženju nemoćnih i bolesnih, kojima je bila potrebna pomoć. No, mnogi su se župljani uključili u ovu akciju i bilo je prisutno mnogo bolesnih (kao nikad do sad).


U srijedu, 13. veljače, na prvi dan Korizme vjeroučenici OŠ A. Mihanovića sa vjeroučiteljicom Marijom Žganjer također su posjetili starački dom u Dupcu.

U sklopu duhovne obnove u župi, voditelj p. Zvonko Šeremet, u petak 15. veljače posjetio je teško bolesne članove naše župne zajednice koji su bilo u svojim kućama, bilo u domovima na području župe.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com