Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Hodočašće u vlastito srce

Srijeda, 14. 12. 2011.

U ponedjeljak  12.12. okupili smo se u našoj župnoj dvorani u kojoj se često i rado okupljamo, ali ovoga puta na malo drugačiji način i ne baš u uobičajeno vrijeme. Započeli smo  našu duhovnu obnovu za mlade, ujutro u 10 sati.

Kroz ovo došašće, vrijeme priprave za rođenje Isusa Krista, mi smo željeli na malo posebniji način još bolje pripremiti naša srca za dom malomu Isusu.S. Damjana, uršulinka bila je voditeljica duhovne obnove i kroz susret sa Svetim pismom nam je lomila riječi o Mojsiju i gorućem grmu i te nas na taj način navela na promišljanje o nama samima.  

Na početku smo igrom započeli naše druženje, nakon čega je uslijedilo  bolje upoznavanje nas međusobno, ali i nakon toga i Gospe Guadalupske. Dan smo proveli kroz kateheze pripremajući se za sakramenat sv. ispovijedi i euharistije. Kroz osobnu molitvu, ispit savjesti i klanjanje pred Presvetim Sakramentom pripremili smo se zapravo za pomirenje s dragim Bogom, ali i nama samima.  

Posebno nas se dojmilo svjedočenje mladića iz Siska Jure Brlića koji je podijelio svoju životnu priču s nama i ohrabrio nas na putu našeg nastojanja što više približiti se Bogu.  Iz svega skupa shvatili smo kako svakodnevno trebamo hodočastiti u vlastito srce, a u tuđe srce ulaziti oprezno i nježno, ne ostavljajući za sobom otiske.

Cijeli dan naše duhovne obnove okrunili smo sv. Misom koju je predslavio vlč. Domagoj Matošević, rektor dječačkog sjemeništa na Šalati. Nakon sv. Mise radosno smo pošli kućama i svoje dojmove radosno prepričavali, a novu duhovnu snagu  želimo sada prenijeti  i svojim obiteljima!

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com