Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Hodočašće mladih u Karlovac i Krašić

Ponedjeljak, 6. 11. 2017.

U subotu, 4.11.2017. mladi naše župe su se uputili na hodoćašće u Karlovac u Nacionalno svetište sv. Josipa te u posjet Krašiću, rodnom mjestu bl. Alojzija Stepinca. To je bilo putovanje puno smijeha, pjesme i molitve. Imali smo priliku naučiti mnoge zanimljive povijesne činjenice o sv.Josipu i bl. Alojziju Stepincu kao i o mjestima koja smo posjetili.

 
Bilo je čudesno slušati o svjedočanstvima ljudi koji su se molili sv. Josipu – neki su se molili za dar djece, pomoć u raznim poteškoćama poput poplave, itd. Čuli smo i priče o ljudima koji su podigli to svetište, o tome kako se u Karlovcu polako, ali sigurno razvija pobožnost svetom Josipu, zaštitniku hrvatskog naroda. Kako dolazi sve više hodočasnika iz svih krajeva zemlje te se 19 srijeda održavaju posebne pobožnosti svetom Josipu. U Karlovcu se nalaze i Sveta vrata kroz koja mogu proći svi hodočasnici.
 

U Krašiću smo posjetili crkvu Presvetog Trojstva, u kojoj je Stepinac služio svoju prvu i posljednju misu te kuću u kojoj je proveo zadnjih par godina svog života. Mnogo smo toga saznali o trnovitom putu Alojzija Stepinca, blaženika i mučenika koji je predao svoj život Gospodinu.
 
Euharistijom smo zahvalili Gospodinu na prekrasnom hodoćašću i preporučili naše župljane i svećenike u molitvama sv. Josipu i bl. Alojziju.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com