Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Hodočašće mladih naše Nadbiskupije u Katedralu

Ponedjeljak, 22. 4. 2013.

Na nedjelju Dobrog Pastira, 21. travnja 2013., mladi naše župe krenuli su na hodočašće - susret s kardinalom Bozanićem u Zagrebačkoj katedrali.

Ovogodišnji susret mladih iz čitave Nadbiskupije s kardinalom Bozanićem, na kojem su sudjelovali i mladi iz naše župe, održao se u Godini vjere, kada smo svi pozvani još jače živjeti i produbljivati svoju vjeru. Dio naših mladih krenuo je u 16 sati ispred župne crkve pješice prema Katedrali, a dio nam se pridružio putem. Katedrala je bila dupkom puna, a euharistijsko slavlje pjesmom je pratio Nabiskupijski zbor mladih. Nakon svete Mise koju je predvodio uzoriti gospodin kardinal Bozanić, ispred Prvostolnice mladi su se posložili u riječi „papa Franjo“ te je s katedrale načinjena milenijska fotografija. Uslijedilo je druženje, a zatim smo se vratili svojim kućama punog srca. Veliko je ohrabrenje vidjeti toliko mladih okupljenih oko Gospodina, a prepoznao je to i Kardinal uputivši nam svoju pastirsku riječ u propovijedi i ohrabrujući mlade da odgovaraju na Kristov poziv.

Evo kako je hodočašće doživjela Monika Petanjak:

Već na samom početku euharistijskog slavlja doživjela sam duboko zajedništvo s prepunom katedralom mladih. Nosio nas je isti duh, isti zanos i radost upravo zbog zajedništva na ovom mjestu. Meni  osobno je to puno značilo jer mi je upravo to bila potvrda da u ovom gradu nas mladih istomišljenika koji iskreno tražimo Boga ima puno. 

Svetu misu predvodio je kardinal Bozanić s više svećenika Zagrebačke nadbiskupije. Posebno me se dojmila kardinalova propovijed u kojoj nas potiče da cijeli naš život bude traganje za Isusovim glasom i da pokažemo našu spremnost da odgovorimo na Njegov poziv. Različiti su putovi  pred nama, ali, kako je kardinal naglasio, svatko na svom putu treba svjedočiti svoju pripadnost Isusu. Osjetila sam poticaj da trebam više moliti za postojeća i nova duhovna zvanja budući da je, kako kaže kardinal: „svako duhovno zvanje izmoljeno“ .

Shvatila sam koliko je Isus u svojoj ljubavi prema nama zahtjevan, ali vjerujem da će nam On u životu davati potrebnu snagu, i da se ne trebamo bojati životnih izazova. Zato je odgovor nas mladih na kardinalovu propovijed i  životne poticaje bio izrečen u poruci: „Računajte na nas!“, koju je u ime svih mladih izrekla jedna djevojka na kraju svete Mise.

Domišljatost i ljubav mladih prema papi Franji - poruka u slici i riječi - me posebno oduševila.  Mladi su svojim tijelima oblikovali srce u kojem je smješten papa Franjo, što je i fotografirano.

Nakon svega mogu reći da me je ovaj susret duhovno osvježio i učvrstio u mom hodu s Kristom.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com