Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Hodočašća

Četvrtak, 16. 8. 2012.

Dragi župljani!

Nakon godišnjeg odmora, na koje ste se vjerujem odmorili i odmaknuli malo od svakodnevnice, polako se sakupljamo i ulazimo u naš svakodnevni ritam. Uskoro započinjemo i novu liturgijsku godinu koja će biti obilježena godinom vjere koja je pred nama. Stoga najavljujem i hodočašća, neka koja su redovita, a neka i izvanredna.

Zahvalno hodočašće u grad Rim

Naša nadbiskupija organizira zahvalno hodočašće u Rim. Program hodočašća je sljedeći:

1. dan - 4. 11. 2012. nedjelja, ZAGREB

Polazak u 22:00 ispred katedrale. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema Raveni uz usputna zaustavljanja radi odmora.

2. dan - 5. 11. 2012. ponedjeljak, RAVENNA – RIM

Dolazak u Ravenu u jutarnjima satima. Razgled grada: San Vitale, Galla Placidia, San Apolinare Nuovo i San Apolinare in Classe. Sveta misa u San Giovanni Evangelista. Odlazak prema Rimu, smještaj u hotelu, večera i noćenje.

3. dan - 6. 11. 2012. utorak, RIM

Doručak. Odlazak u razgled grada - LATERAN: rimska katedrala bazilika Svetog Ivana Lateranskog, krstionica i Svete Stube. Sveta misa. Bazilika Santa Croce in Gerusaleme. Ručak u restoranu. Nastavak razgleda: katakombe i bazilika Sv. Sebastijana, E.U.R., Sv. Pavao Izvan Zidina. Večera i noćenje.

4. dan - 7. 11. 2012. srijeda, RIM

Doručak. Odlazak na Generalnu audijenciju sa svetim ocem Benediktom XVI. Ručak u restoranu. Poslijepodnevni obilazak starog Rima: Anđeoska tvrđava, Palača Pravde, Piazza Navona, Pantheon, Crkva Sv. Ignacija Lojole, Fontana di Trevi, Španjolski trg, Piazza dell Popolo. Sveta misa u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima. Večera i noćenje.

5. dan - 8. 11. 2012. četvrtak, RIM

Doručak. Razgled VATIKANA: Papinska bazilika Sv. Petra, kripta s papinskim grobovima. Euharistijsko slavlje. Ručak u restoranu. Slobodno vrijeme za kupnju uspomena i odlazak na kupolu. Nastavak razgleda: Colosseum, Forum Romanum, Sv. Petar u okovima, Sv. Marija Velika, Sv. Lovro izvan zidina. Večera i noćenje.

6. dan - 9. 11. 2012. petak, RIM – ASSISI - ZAGREB

Doručak. Odlazak prema Asizu. Razgled Asiza: bazilika Sv. Klare i Papinska bazilika Sv. Franje. Sveta misa. Ručak u restoranu i slobodno vrijeme. Odlazak u Santa Maria degli Angeli, razgled Papinske bazilike Sv. Marije Anđeoske (Porcijunkula). Odlazak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA HODOČAŠĆA PO OSOBI IZNOSI: 2.500,00 kn. SVE JE UKLJUČENO U CIJENU!

CIJENA UKLJUČUJE:prijevoz turističkim autobusom (s uključenim pristojbama za ulazak u grad Rim, Asiz i Ravenu), smještaj u hotelima i hodočasničkim pansionima (kategorizacija 3 zvjezdice) s uslugom 4 polupansiona, 4 ručka u restoranima u Rimu i Asizu, ulaznice za katakombe Sv. Sebastijana i crkve u Raveni, slušalice za svakog hodočasnika tijekom razgleda Rima u utorak i četvrtak, stručno vodstvo, putno zdravstveno osiguranje, jamčevinu i troškove organizacije.

Hodočašće u Ludbreg

Ove godine hodočastili bi u Ludbreg, u svetište Predragocjene Krvi Kristove. Na put se kreće u subotu, 1. rujna u 7:00 ispred župne crkve.

Cijena puta je 70 kuna.

Hodočašće mladih i grada Zagreba na Mariju Bistricu

Ovogodišnje hodočašće mladih i grada vjernika grada Zagreba na Mariju Bistricu održat će se 8. i 9. rujna, pod geslom „Blažena ti što povjerova“. Mladi započinju svoje hodočašće u subotu ujutro u 7:20 kada kreće hodočasnički vlak sa Glavnog kolodvora i nastavlja se prema predviđenom programu.

Ostali vjernici hodočaste u nedjelju, 9. rujna. Polazak autobusa je ujutro u 7:00 sati ispred župne crvke. Cijena puta je 50 kuna.

 

Za sva hodočašća prijave možete napraviti u župnom uredu u uredovno vrijeme. 

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com