Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Duhovni hod S Pavlom vjerovati

Četvrtak, 24. 1. 2013.

U danima od 22. do 24. siječnja 2013. u župi smo duhovni hodili prema proslavi župnog zaštitnika. Geslo hoda bilo nam je S Pavlom vjerovati.

Kroz meditativni program prije mise, kojeg su pripremili vlč. Župnik, vlč. Kapelan i s. Emanuela s djecom, mladima i odraslima, ponirali smo u bremenitost Pavlove vjere koja nam je ostala zapisana u poslanicama.

U prvom i drugom danu trodnevnice euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Petar Palić. U vrlo nadahnutim propovijedima okupljenoj zajednici protumačio je dinamičnost vjere, Pavlovu snagu naviještanja vjere kroz tri riječi: SLUŠATI, PRIHVATITI I NAVIJEŠTATI.
 

Trećeg dana trodnevne duhovne pripreme euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Jozo Jurić koji nam je tumačio djelovanje Duha Svetoga i kako je o trećoj Božanskoj Osobi pisao Pavao u svojim poslanicama.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem prvi dan je animirao dječji zbor Paulus, drugi dan zbor mladih Damask, a treći dan Župni mješoviti zbor.


Svaki dan, poslije mise izveden je prigodni program, a sve u svrhu što bolje pripreme za proslavu obraćenja sv. Pavla. Prvog dana dječja glumačka družina izvela je scensku igru Svjetiljka za vazda.

Drugog dana zbor mladih Damask pripremio je prigodni koncert, a trećeg dana župni mješoviti zbor pripremio je promociju svojeg nosača zvuka pod naslovom Duhovna glazba pod ravnanjem dirigenta Josipa degl'Ivellia.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com