Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Duhovna priprema za pohod Benedikta XVI. Hrvatskoj

Nedjelja, 9. 1. 2011.

U župi je 9. siječnja, na nedjelju Krštenja Gospodinova, započela duhovna priprema za pohod pape Benedikta XVI. našoj Domovini, koja će se održavati sve do njegovog dolaska u Hrvatsku.

Priprema se odvija na dvije razine: u sklopu obitelji i u sklopu župne zajednice.

Duhovna priprema u sklopu obitelji odvija se pod nazivom "Petrova straža" i geslom "I moja obitelj moli za Papu", a u "Godini obitelji" osmislila ju je župna zajednica obitelji. Akcija je zamišljena na način da do Papina dolaska u Hrvatsku svaki tjedan najmanje 100 obitelji u župi moli na dvije nakane: za papu Benedikta XVI. i za obitelji. Obitelji u svojim domovima u zajedništvu roditelja i djece svaki dan mole jednu deseticu krunice i određenu Molitvu za obitelj.

U prva dva tjedna akcije "Petrova straža" za Papu je ukupno molilo i moli 430 obitelji u župi, a s upitima da se akcija proširi članovima obiteljske zajednice u Retkovcu se obraćaju vjernici iz drugih hrvatskih župa i gradova.

Na razini župne zajednice, sve do Papina dolaska, u sklopu akcije "Zajedno u Kristu" s istim će se nakanama svakoga posljednjeg petka u mjesecu u 20 sati održavati klanjanje pred Presvetim, a predvodit će ga zajednica mladih, jer tijekom svog pohoda Hrvatskoj Papa će se, osim s obiteljima, posebno susresti i s mladima.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com