Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Dragi Župniče, na svemu Vam hvala!

Nedjelja, 18. 8. 2013.

U nedjelju, 18. kolovoza oprostili smo se od dosadašnjeg župnika Dragutina Cerovečkog. Na kraju svake svete mise izrekli smo zahvalu ovim riječima:
 Dragi naš gospodine Župniče!
 
Najljepšim slavljem, euharistijom, dali smo hvalu dobrome Bogu jer sve što jesmo i imamo, sve je Njegov dar. Po Božjoj providnosti Vi ste nama bili poslani za pastira i učitelja kako bi nas, svoje vjernike opremili za sveto djelo služenja. 

Današnjim danom završava Vaše služenje nama; završavamo dionicu životnog puta koju smo kroz nepunih pet godina zajedno prolazili. Iskreno vam želimo reći: ŽAO NAM JE ŠTO ODLAZITE! Iako su nam srca i misli ispunjene sjetom, tugom i mnogim pitanjima, u nama ima i puno radosti i zahvalnosti.
 

Ponajprije hvala Bogu koji Vas je poslao k nama kao svoje izabrano oruđe i Vi ste mu dopustili da se u životima mnogih od nas Vama posluži kako bismo rasli u svetosti. Bili ste među nama kao jedan od nas, a opet drugačiji jer Kristov ste svećenik. Pamtit ćemo Vas po vašoj jednostavnosti, otvorenosti i spremnosti na suradnju.
 

Teško, gotovo je nemoguće mjeriti obilje duhovnog bogatstva koje je Bog preko Vas izlijevao na nas po svakodnevnom lomljenju Kruha i Riječi života, po nebrojenim ispovijedima, molitvama, katehezama, duhovnim obnovama. Hvala Vam za sve nadahnute propovijedi. 
 

Hvala Vam što ste na svoj originalni način u ovoj župnoj zajednici nastavili graditi živu Crkvu kroz razne skupine kojima ste omogućili djelovanje kako bi svatko od nas, tko je to zauzetije želio, mogao rasti i ugrađivati se u duhovni dom. Hvala Vam što ste, uz svoje suradnike, imali posebnu osjetljivost za ljepotu i čistoću ovog dragog nam duhovnog doma u kojem svi zajedno postajemo jedno Tijelo. 
 

S puno pažnje rado ćemo pamtiti pripremljene mjuzikle u koje ste zajedno s mladima i uložili puno truda, kao i sve druge projekte koje ste svesrdno podržavali. Iako od danas nećete biti više tijelom među nama kao naš župnik, ostajete nam dobar prijatelj, kako ste to rekli prošle nedjelje. 
 

U našoj ste crkvi ostavili divan trag – ORGULJE. Sve dok budu svirale naše orgulje, u svima nama na poseban način živjet će i spomen na vas. Obećajemo da ćemo, uz zvuke orgulja, iz svojih srdaca uzdizati Bogu i molitve za Vas.
 

Znamo da Vam nije uvijek bilo lako među nama. Težak Vam je bio početak jer u mnogim našim srcima bilo Vam je tijesno. Na razne načine, a ponajviše svojom strpljivošću, zauzetošću u izvršavanju zahtjevnih zadaća te naprosto prisutnošću, kao Pavao nekoć svoje učenike, Vi ste nas preklinjali da raširimo svoja srca i da Vam dademo više mjesta u nama samima. I dok ste nam služili i pozivali nas da surađujemo s Vama, rodilo se i raslo je naše prijateljstvo. I sada nas napuštate. Valjda tako mora biti.
 

Danas, dok se rastajemo, prigodnim Vam darom želimo kao župna zajednica zahvaliti na svemu što ste lijepo učinili za nas. U toj želji i zahvalnosti primite naš dar; jedan je, ali u pet dijelova u spomen nepunih pet godina Vašeg življenja s nama.
 

Među nas ste došli u Pavlovoj godini. Kao spomen na taj početak darujemo Vam kip sv. Pavla, rad našeg župljanina, i vjerujemo budućeg umjetnika, Luke Novaka.

 

S Vama smo slavili, i to dva puta, najveća slavlja što ih može slaviti jedna župna zajednica; dvije Mlade mise. A i Vi ste ove godine proslavili dvadeset godina svećeništva. U toj radosti i zahvalnosti darujemo vam misnicu i albu.
 

Kroz minule godine vodili ste nas na hodočašća u mnoga naša svetišta kako bi naša vjera bila učvršćena novim milostima. Vodili ste nas na prekrasne izlete koje ćemo rado pamtiti. U znak zahvalnosti za svaki korak učinjen s nama i za nas te s molitvom da uvijek iznova prepustite svoje putove Gospodinu, darujemo Vam cipele.
 

U škrinji se čuva nešto dragocjeno. U ime naših najmlađih, naše djece koja su istinsko blago naših obitelji i naše župne zajednice, primite škrinju u kojoj su pohranjene njihove poruke i zahvale Vama. S puno pažnje i otvorena srca zavirite u ovo blago.
 

I na kraju, na svemu, dragi nam Župniče, od srca Vam FALA!
 
Nakon izrečene zahvale od strane župljana, Župnik je srčano zahvalio svima.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com