Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Dođi Duše Presveti!

Nedjelja, 23. 9. 2012.

U nedjelju 23. rujna, slaveći euharistijska slavlja u 9:00, 12:00 i 19:00 sati, naši svećenici i cijela okupljena zajednica molili su za silazak snage Duha Svetoga na školsku djecu i studentsku mladež u novoj školskoj, vjeronaučnoj i akademskoj godini.

Za vrijeme euharistijskog slavlja u 9:00 vlč. župnik Dragutin, naviještajući Evanđelje te tumačeći poruku svih biblijskih čitanja, vrlo je jasno i djeci i odraslima objasnio poruku što to znači biti „prvi“ po Isusovoj mjeri, kako čuvati čisto srce od zavisti i ostalih poroka, a osobito je svima odraslima pojasnio u čemu djeca mogu biti primjer na putu življenja evanđelja.
 

Osnovnoškolci su na misi u 9:00, uz radosno i gromoglasno pjevanje, u ime svojih vršnjaka molili i molitvu vjernika. Nakon popričesne molitve svi smo zajedno pjevali Dođi Duše Presveti, a potom je vlč. Župnik blagoslovio djecu i školske torbe, kao i ono što su djeca donijela na blagoslov. Na kraju mise, oni koji su željeli, i ove godine mogli su postat duhovni kumovi. Naime, pred oltarom bile su izložene svijećice sa slikama ovogodišnjih kandidata za primanje Prve Pričesti. Župljani koji su htjeli, uzeli su po jednu svijeću kući s nakanom da molitvom potpomažu duhovni hod prvopričesnika i njegovu obitelj prema tom velikom danu.
 

Na euharistijskim slavljima u 12:00 i 19:00 koja je predslavio vlč. kapelan Tomislav, također smo molili za snagu Duha Svetoga, svi zajedno pjevali Posljednicu, a potom je vlč. kapelan molio molitvu:
Svemogući i dobri Bože, čija Riječ posvećuje sve stvari, tvoj Sin Isus Krist se utjelovio i postao čovjekom da bi čovjeka otkupio i posvetio. Bio je poslušan svojim roditeljima, išao u školu i rastao u milosti i snazi. Tvojom pomoću svladavao je prepreke i kušnje kako bi proslavio tvoje ime. Molimo te, blagoslovi naše nastojanje, blagoslovi trud koji školska djeca i svi mi, koji smo tvoja djeca, ulažemo u svoje dužnosti. Blagoslovi naše škole, učitelje, fakultete, profesore, učenike, studente i sve ove stvari kojima će se učenici i studenti služiti da bi rasli u znanju i razboru.

Izlij obilno svoj blagoslov na sve ono što je teško i mučno u učenju i daj da budemo sve bogatiji znanjem kako bismo bili što sličniji tebi, u kojemu je skriveno sve blago znanja i mudrosti. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com