Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Dječji zbor na Zlatnoj Harfi

Subota, 21. 4. 2012.

U zajedništvu sa više od 600 malih crkvenih pjevača, članova župnih dječjih zborova, i naš župni dječji zbor Paulus sudjelovao je na festivalu Zlatna harfa  Varaždinske biskupije u subotu 21. Travnja 2012. u Štrigovi u gornjem Međimurju. 

Susret je započeo u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene jutarnjom Službom riječi. U drugom dijelu programa  s po jednom skladbom predstavili pristigli dječji zborovi. Naš dječji zbor predstavio se kao poseban gost sa dvije skladbe: Svanuo je divan dan i Dopusti meni Gospode. Sve prisutne oduševili su svojim brojem članova, a još više svojim  gromoglasnim pjevanjem uz pokrete.

Na kraju su svi zborovi od organizatora i domaćina primili prigodne zahvalnice za sudjelovanje. Svi zborovi ujedno su na dar dobili knjigu o Zlatnoj harfi koju im je uručio fra Petar Antun Kinderić, nacionalni povjerenik tog dječjeg festivala. Nakon festivala svi sudionici su razgledali drugu štrigovsku crkvu sv. Jeronima.

Susret dječjih župnih zborova bio je obogaćen dodatnim programom; najprije ručkom u prostorijama osnovne škole, a potom  i igrama kojima je  nastavljeno druženje mladih pjevača na velikom igralištu. Po završetku igara ostali smo još malo (koliko nam je vrijeme dopustilo) uživati u svježem međimurskom zraku. Vratili smo se kući prepuni lijepih dojmova i iskustava.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com