Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Dar za rođendan Crkve

Nedjelja, 8. 6. 2014.

U mjesecu lipnju, na dan (8. lipnja) kad smo kao cijela Crkva slavili svoj rođendan – na svetkovinu Pedesetnice u župnoj smo crkvi zahvalili na još jednoj pastoralnoj i školskoj godini. Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. župnik Vinko Tomić.
 
Svoj okupljenoj zajednici, kao dar za rođendan, darovan je jedan osobit dar. Predstavljena je slikovnica Josipov dnevnik očima služavke. Tekst je napisala s. Viktorija Predragović, SMI, a ilustracije su na svoj originalni dječji način izradile djevojčice, ovogodišnje prvopričesnice, učenice 3D OŠ Retkovec: Tina Lujić, Tijana Čačić, Marija Jurić, Lorena Friganović, Anastasia Antea Predovan i Lucija Čular, pod vodstvom svoje učiteljice gđe Karmen Jurčević, članice DPMI-a.
 

S velikom radošću, u ime sestara Služavki maloga Isusa zagrebačke provincije, s. Katarina Penić – Sirak, provincijska glavarica, uputila je riječi zahvale ponajprije dobrome Bogu, a potom svima prisutnima koji su doprinijeli ostvarenju ovog lijepog djela. Djevojčice ilustratorice, sa svima prisutnima podijelile su radost i otkrile neke detalje kako je nastajalo ovo njihovo djelo. Uz ilustratorice, riječi divljenja, zahvalnosti i velikog zadovoljstva izrekla je i učiteljica mentorica, gđa Karmen Jurčević. Promociju smo okrunili čitanjem jednog odlomka iz slikovnice te pjevanjem pjesme s. Virgine Ninić Bio je dječak.
 
O samoj slikovnici autorica, s. Viktorija Predragović je napisala:
U tekstovima koji se nalaze zapisani u zamišljenom „Josipovom dnevniku“, pokušala sam proživjeti, shvatiti, zamisliti i barem djelomično „dotaknuti“ onaj, manje poznati dio života sl. Božjeg Josipa Stadlera; a to je njegovo djetinjstvo. Upravo je ono „ključ“ u kojem možemo otkrivati njegovu osobnost, duhovnost, vrline. Tu, u obiteljskom gnijezdu, Josip je dobio temelj na kojem će kasnije revno „graditi“ svoju osobnost i svoj život.
 
Ovdje navedeni, značajni događaji iz života malog Josipa, a i svakog djeteta, vjerujem da će i djeci i odraslima „približiti“ i probuditi znatiželju za daljnje upoznavanje i otkrivanje ovog velikog i svetog čovjeka.
 
Želja mi je da, čitajući ove retke doživite „dah“ svetosti kojim zrači život Josipa Stadlera, ali i neizostavnu Božju brižnost i prisutnost u životu svakog čovjeka.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com