Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Daj nam svima Duha Svog!

Nedjelja, 22. 9. 2013.

U nedjelju 22. rujna euharistijskim slavljem u 9:30 cijela okupljena zajednica predvođena vlč. Nikolom Jurkovićem, župnim vikarom, molila je za silazak snage Duha Svetoga na školsku djecu i studentsku mladež u novoj školskoj, vjeronaučnoj i akademskoj godini.


Za vrijeme euharistijskog slavlja u 9:30 vlč. Nikola, kapelan, u nadahnutoj je propovijedi vrlo jasno i djeci i odraslima objasnio poruku: važnost zazivanja Duha Svetoga te ulogu roditelja i učitelja u odgoju i obrazovanju naše djece.

Osnovnoškolci su na misi u 9:30, uz radosno pjevanje, u ime svojih vršnjaka molili i molitvu vjernika. Nakon popričesne molitve svi smo zajedno pjevali posljednicu Dođi Duše Presveti, a potom je vlč. Kapelan blagoslovio djecu i školske torbe, kao i ono što su djeca donijela na blagoslov.
Na kraju mise, uz župne obavijesti, vlč. Župnik pozdravio je prisutne učitelje na čelu sa prisutnim ravnateljem OŠ Retkovec, gosp. Jakom Šukerom te prisutnom ravnateljicom OŠ A. Mihanovića gđom Beatricom Šurbek.
 

Kako je to u nas već običaj, oni koji su željeli, i ove godine mogli su postati molitveni kumovi. Naime, pred oltarom bilo je postavljeno veliko bijelo stado koje je brojilo 170 ovaca sa slikama ovogodišnjih kandidata za primanje Prve Pričesti. Župljani koji su htjeli, uzeli su po jednu ovčicu kući s nakanom da molitvom potpomažu duhovni hod prvopričesnika i njegovu obitelj prema tom velikom danu.
 
Ovoj nedjeljnoj svečanosti prethodila je i duhovna priprema kroz slavlje sakramenta pomirenja u petak, 20. rujna.
 

Također su se u minulom tjednu, od 16. do 20. rujna iza večernje svete mise upisivali ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta svete Potvrde, koji su na večernjoj svetoj misi, zajedno sa svojim roditeljima zazvali pomoć Duha Svetoga.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com