Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Božićna poruka

Ponedjeljak, 24. 12. 2018.

Danas vam se rodio Spasitelj, Krist, Gospodin!

Kršćanska braćo i sestre! Božić nije tek priča, uspomena ili sjećanje. Božić je stvarnost, kao što je stvaran i naš život. Isusovim rođenjem Bog nije uklonio hladnoću iz svijeta, nego je pozvao ljude da se okrenu svojim srcima i jedni prema drugima. On je time otkrio veličinu svoje ljubavi, ali i vrijednost patnje i žrtve, bez kojih svaka humanost gubi smisao. Bog je tu i govori nam: ovozemaljski život nije sve, nego postoji vječnost. To je ona utjeha koju nam vjera daje.

Evanđelist naglašava: "Danas vam se rodio Spasitelj - Krist, Gospodin" . Ne kaže samo da se rodio, nego nama se rodio i za nas se rodio. Svojim rođenjem Gospodin nam je omogućio da i sami postanemo Božji i božanski, da postanemo djecom Božjom. Naše se spasenje sastoji u tome da postanemo tijelom Kristovim. Božja je Riječ tijelom postala. Stoga nas Gospodin poziva da i mi svakodnevno dajemo sami sebe kako bi ta ista Riječ i danas po nama tijelom postajala. To je poruka jednostavnih riječi koje izgovaramo u Vjerovanju: "sišao s nebesa". Te riječi govore o Kristu, ali govore i o nama. Ova se ispovijest ne može potrošiti samim izgovaranjem, ona upućuje na život i djela.

Zato, kršćanska braćo i sestre, dopustimo da se svakodnevno ostvaruje ta otajstvena suradnja između Boga i svakoga od nas, između njegove Riječi i naših riječi i dijela. To ujedno može biti pozivom i drugima da se približe betlehemskoj štalici te u njoj spoznaju utjelovljenog Boga.

Ovim mislima želim svima sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu!    

Vaš župnik Vinko, župni vikar Mario i suradnici

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com