Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Adventsko-božićne radionice

Četvrtak, 17. 11. 2011.

Uvijek smo pozvani činiti dobro, imati srce za bližnjega. No, postoje u crkvenoj godini posebniji dani kad to činimo svjesnije, zauzetije, češće i žarče. Tako je po završetku misijskog mjeseca listopada u našoj  župi krenuo val adventsko – božićnih radionica. U  karitativne susrete uključuju se svi dobre volje: i mali i veliki, i djeca i mladi  i odrasli. 

Okupljamo se u više termina tijekom tjedna, kako kojoj skupini odgovara: radnim danom iza večernje mise, a subotom  i prije i poslije podne.  

Radionice animiraju vlč. Tomislav Kralj, kapelan i sestre služavke Maloga Isusa, s. Veronika i s. Emanuela te mladi animatori. Budući je božićno otajstvo temelj duhovnosti naših sestara, one u zajedništvu sa Prijateljima Maloga Isusa daju ovim aktivnostima jedan poseban ton. Svaka radionica odsjaj je božićnog otajstva jer od malog nastaje  nešto veliko kao što je i Sin Božji postao za nas malenim djetetom. Svaka rukotvorina, koliko god bila malena, izrađena u ljubavi postaje velika.

U tom duhu, neki daruju materijalna sredstva, drugi svoje vrijeme i sposobnosti,  a svi zajedno činimo nešto lijepo za Boga koji je rekao: Što god učiniste jednome od moje najmanje braće, meni učiniste. Vijence ćemo prodavati na nedjelju Krista Kralja i na Prvu nedjelju došašća. Ostale rukotvorine bit će izložene na Treću nedjelju došašća, nedjelju caritasa. Sav prikupljeni prilog od izrađenih eksponata ide za potrebe župnog karitasa.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com