Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

8. smotra crkvenih zborova “MUSICA SACRA”, Crkva sv. Marije Pomoćnice na Knežiji

Nedjelja, 28. 10. 2012.

U organizaciji Zagrebačkog glazebnog podija i ove je godine održana 8. (od obnove) Smotra crkvenih zborova grada Zagreba, kao i onih zborova koji njeguju sakralni repertoar, a nisu crkveni (župni) zborovi.

Naš župni zbor nastupa na toj Smotri od njezina ponovnog zaživljenja 2005. godine, kada je prva Smotra održana, a nakon dulje pauze, 24. svibnja 2005. u organizaciji Hrvatskog društva crkvenih glazbenika i Zagrebačkog glazbenog podija. Ponovno pokretanje zagrebačke smotre crkvenih zborova inicirali su voditelj Podija g. Goran Jerković i tadašnji Dopredsjednik Hrvatskog društva crkvenih glazbenika Josip degl' Ivellio. 
 

Ove godine nastupilo je 10 pjevačkih zborova i vokalnih ansambala podijelijenih u dva koncerta istoga dana; prvi s početkom u 15:30 sati i drugi na kojem je nastupio i naš župni mješoviti zbor s početkom u 20:00 sati. 
 
Kao i svake godine nastupe je pratio i vrednovao skladatelj i orguljaš Josip Magdić koji u formi svojih zapažanja i primjedbi nastoji pomoći dirigentima i orguljašima kako bi još bolje i kvalitetnije interpretirali klasičnu duhovnu glazbu (liturgijsku i neliturgijsku). 
 

Naš Mješoviti zbor je izveo dvije skladbe i to skladbu za mješoviti zbor "a cappella" Domenica kardinala Bartoluccia REGINA COELI, te kompleksnu skladbu na uskrsne teme pod nazivom USKRSNA ZAKLIKNICA za sole, zbor i orgulje akademika Lovre Županovića. U toj skladbi nastupili su kao solisti Antonija Ivković i Antonio Mock, a za orguljama je bio Nikola Cerovečki. Dirigirao je mo. Josip degl' Ivellio. 
 
U prepunoj crkvi sigurni smo da je naš nastup bio dobro zapažen i prihvaćen kako zbog atraktivnog izbora skladbi, kao i zbog težine, ali i tečnosti u samoj izvedbi. 
Posebno nas je veselilo što smo bili zasigurno jedini crkveni, pjevački zbor s kojim je došao i naš župnik vlč. Dragutin Cerovečki, a on je svojim fotografskim aparatom trajno ovjekovječio trenutke našega nastupa. 

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com