Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Ovotjedni oglasi

Nedjelja, 19. 11. 2017.

ŽUPNI OGLASI, 33. nedjelja kroz godinu, 19. studenoga 2017.
 
Od važnijih spomendana ovaj tjedan slavimo:
Utorak: Prikazanje BDM
Srijeda: Sv. Cecilija, djevica - Toga dana naš mješoviti Župni zbor proslavit će svoju zaštitnicu na misi u 19.00 sati, pod kojom će uzveličati slavlje svoji pjevanje na misi pod vodstvom našega mo.Josipa degl' Ivellia i orguljaša g. Alana Kljajića.
Subota: Sv. Katarina, mučenica
 
Danas obilježavamo Prvi svjetski dan siromašnih povodom kojeg nam je i papa Franjo uputio posebnu poruku. "Neka ovaj novi Svjetski dan postane snažan podsjećaj našoj vjerničkoj savjesti", kaže papa i poručuje: "Siromašni nisu problem, oni su izvor na kojem se moramo napajati u našem nastojanju da prihvaćamo i živimo bit Evanđelja". Pokušajmo kroz nadolazeće vrijeme Došašća i Božića učiniti neko dobro djelo za siromahe i time širiti i živjeti Božje milosrđe. 
 
U nedjelju je Krist Kralj - završetak crkvene godine i početak nove liturgijske godine koja počinje DOŠAŠĆEM. Ovaj i slijedeći tjedan djeca, mladi, volonteri i PMI-a, izrađivat će adventske vijence koje ćete moći nabaviti ispred crkve sljedeće nedjelje kao i na prvu nedjelju došašća, a prilog od vijenaca ide za naš župni caritas pa s time računajte. Raspored, kad je koja grupa, pogledajte na oglasnoj ploči.
 
Nastavljamo s našom župnom katehezom o Pavlovim poslanicama. Tako će se ovoga utorka, 21. studenog, u 20.00 sati održati kateheza o Pavlovoj poslanici Galaćanima. Svi ste pozvani doći i naučiti više o osobi i djelu našeg župnog zaštitnika, sv. Pavla apostola.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com