Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Ovotjedni oglasi

Nedjelja, 26. 3. 2017.

ŽUPNI OGLASI, 4. korizmena nedjelja, 26. ožujka 2017.
 
Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački proglasio je Godinu svetog Josipa na području Zagrebačke nadbiskupije koja će vremenski biti omeđena od 19. ožujka 2017. do 19.ožujka 2018. godine. Posebno žarište te godine bit će Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu u kojem će se moći primiti milost oprosta svakog dana tijekom Godine sv. Josipa.
 
Korizma je vrijeme kada smo na poseban način pozvani činiti dobra djela i dijeliti milostinju, zato vas pozivamo da prema svojim mogućnostima, sljedeće nedjelje nakon svetih misa darujete svoj prilog za naš župni karitas koji pomaže najsiromašnije župljane. Isus kaže: Što god ste učinili jednome od ovih najmanjih meni ste učinili.
 
Prijatelji malog Isusa, župni Caritas i volonteri naše župe organiziraju i ove godine akciju IMAJ SRCE ZA SIROMAŠNE, koja će biti u subotu 1. travnja 2017. u Intersparu i Konzumu. Taj dan, možete otići u kupnju, te na izlazu kod naših volontera ostaviti nešto za siromašne. Pozivamo sve koji se mogu i žele uključiti kao volonteri u trgovini ili u prevoženju hrane do župne kuće, neka se prijave.Također, pozivamo domaćice, kao i prijašnjih godina, da se uključite u akciju pečenja kolača i donesu ih u subotu od 16 do 19 sati. Od prodaje kolača pomoći ćemo jednom studentu. Unaprijed zahvaljujemo.
 
Na trgu ispred crkve možete potpisati peticiju za život koju organizira Vigilare.

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

  • radni dani i subota7 i 19 sati
  • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

  • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Radni dani: 17 - 19 sati

Subota, nedjelja i blagdani: samo za neredovite potrebe (bolesničko pomazanje i ispovijed)

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com