Župa sv. Pavla apostola Zagreb-Retkovec

Poštovani roditelji naših prvopričesnika i krizmanika!

Subota, 20. 2. 2021.

Na početku vas od srca sve iskreno pozdravljamo!
 
Mnogi od vas su nam uputili upit vezan uz termine održavanja prve pričesti i krizme u našoj župi. S obzirom na to da živimo u okolnostima pandemije u kojoj se epidemiološki uvjeti i mjere mijenjaju iz dana u dan, o terminima održavanja sakramenata nismo mogli niti konkretnije govoriti.
 
S obzirom da se situacija poboljšava, možemo vam reći da je termin za održavanje prve svete pričesti subota, 15. svibnja 2021. godine i to u tri grupe po sljedećem rasporedu:
 1. GRUPA - OŠ A. MIHANOVIĆ u 09:30 sati
 2. GRUPA - OŠ RETKOVEC (A i B  razred) u 10:45 sati
 3. GRUPA - OŠ RETKOVEC (C, D i E  razred) u 12:00 sati
Što se tiče podjele sakramenta svete potvrde, načelno vam možemo reći da će ona biti u subotu, 08. svibnja 2021. godine i to u dvije grupe prema sljedećem rasporedu:
 1. GRUPA - OŠ RETKOVEC (A, B, C i D razred) u 09.30 sati
 2. GRUPA - OŠ A. MIHANOVIĆ i OŠ RETKOVEC (E razred) u 11:15 sati
Molimo roditelje da djecu redovito šalju na vjeronauk te zajedno s njima nedjeljom i blagdanima dolaze na svete mise. Ukoliko se u crkvi ne osjećate sigurno, dok mjere ne popuste, na misi možete sudjelovati i ispred crkve; tim više što dolazi i ljepše vrijeme. 
 
Također, molimo sve roditelje prvopričesnika i krizmanika koji još nisu predali potvrdu o krštenju za djecu krštenu izvan naše župe, da to učine do Uskrsa. Hvala!
 
Za sve upite stojimo na raspolaganju za vrijeme rada župnog ureda (od utorka do petka od 17:00 do 18:50) na broj telefona 01/286-5453. Konkretnije informacije dat ćemo vam na zajedničkom sastanku koji će se održati nakon Uskrsa, a o kojem ćete biti pravovremeno obaviješteni. Srdačno vas pozdravljamo u Gospodinu!
 
Župnik Vinko, kapelan Branimir i s. Viktorija

Cijeli članak »

Župne obavijesti, 14. veljače

Nedjelja, 14. 2. 2021.

Od važnijih spomendana ovoga tjedana slavimo:
 • U srijedu je Pepelnica ili Čista srijeda - zapovijedani post i nemrs.

Toga dana započinje korizmeno vrijeme. Ulazak u Korizmu obilježit ćemo i pristupanjem obredu pepeljenja u znak pokore i obraćenja pod svetim misama u 7.00 i u 19.00 sati tog dana.

Za sve katolike Crkva u korizmenom vremenu propisuje “molitvu, post i dobra djela” pa iskoristimo ovo sveto vrijeme za naš duhovni rast u Kristu.

Kroz Korizmu utorkom i petkom imat ćemo pobožnost Križnog puta u 18.30 sati. Utorkom Križni put predvodi jedna od župnih zajednica, a petkom je tradicionalni Križni put. Svaki put objavit ćemo koja će zajednica utorkom predvoditi korizmenu pobožnost Križnoga puta u koju se svi možete uključiti.

Umjesto klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, četvrtkom nakon večernje svete mise bit će euharistijski blagoslov.

Prilika za ispovijed je svake nedjelje za vrijeme svih svetih misa. Ispovijeda se u vjeronaučnoj dvorani preko puta župnog ureda.

Cijeli članak »

Župne obavijesti, 24. siječnja

Subota, 23. 1. 2021.

Od važnijih spomendana u ovom tjednu slavimo:
 • Ponedjeljak: Obraćenje sv. Pavla apostola - naša župna svetkovina odnosno proštenje. Toga dana imat ćemo tri svete mise: u 7.00, 11.00 i 19.00 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 19.00 sati predvodi fra Branko Lipša, dekan našeg Remetskog dekanata. Taj dan, 25. siječnja, za našu je župu zapovijedani blagdan, stoga pokušajte doći na neku od ovih svetih misa kako bismo svi zajedno proslavili našeg župnog zaštitnika, sv. Pavla apostola. Zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti nikakvih okupljanja i druženja kako smo to običavali činiti prethodnih godina.
 • Utorak: Sv. Timotej i Tit
 • Četvrtak: Sv. Toma Akvinski, crkveni naučitelj
Umjesto klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, četvrtkom nakon večernje svete mise bit će euharistijski blagoslov.
 
Prilika za ispovijed je svake nedjelje za vrijeme svih svetih misa. Ispovijeda se u vjeronaučnoj dvorani preko puta župnog ureda.

Cijeli članak »

Svetkovina Obraćenja sv. Pavla

Utorak, 19. 1. 2021.

Župne obavijesti, 17. siječnja

Ponedjeljak, 18. 1. 2021.

Od važnijih spomendana u ovom tjednu slavimo:
 • Srijeda: Sv. Fabijan i Sebastijan, mučenici
 • Četvrtak: Sv. Agneza, djevica i mučenica
Sljedeći ponedjeljak, 25. siječnja 2021. godine slavimo Obraćenje sv. Pavla apostola, zaštitnika naše župe. Uoči naše župne svetkovine imat ćemo trodnevnu duhovnu pripravu od petka do nedjelje. Duhovni sadržaj tijekom ta tri dana započinjat će molitvom krunice, nakon koje ćemo slaviti svetu misu, a po završetku mise imat ćemo i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Trodnevnu duhovnu pripravu predvodit će vlč. Branimir Jagodić, kapelan, a na misi pjevaju naši župni zborovi.
 
Više o proslavi same svetkovine reći ćemo sljedeće nedjelje. Program možete pogledati na plakatima na oglasnoj ploči, kao i na facebook i web stranici župe.
 
U ponedjeljak, 18. siječnja započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana pod geslom: "Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda". Pozivamo sve da se uključite u molitvenu osminu.

Cijeli članak »

« prethodna   sljedeća »

Župne obavijesti

arhiva obavijesti »

Raspored svetih misa

Župa sv. Pavla - Retkovec

 • radni dani i subota7 i 19 sati
 • nedjelja u 7:30, 9:30, 11 i 19 sati

Majke Božje Lurdske - Čulinec

 • nedjelja u 8:30 sati

Uredovno vrijeme

Od utorka do petka: 17 - 18:50 sati

Dokumenti

Dokumenti za krštenje

Dokumenti za vjenčanje

Kontakt

Župa sv. Pavla apostola
Aleja Grabova 3
HR - 10040 Zagreb (Retkovec)

tel./faks: 01/2865-453

e-mail: zupasvpavla@gmail.com